Speciale arrangementen voor persoonlijke ontwikkeling

Individuele begeleiding, persoonlijke ontwikkeling en training in Friesland

Individuele begeleiding, persoonlijke ontwikkeling en training in Heeg

Een carrière of een arbeidsovereenkomst verloopt niet altijd via de weg der geleidelijkheid. Dit stelt werknemers, werkgevers en leidinggevenden soms voor verrassingen ten aanzien van zichzelf, het team of de onderneming.

De medewerker stelt zich daarbij vragen als: Wat moet ik? Wat wil ik? Hoe verder? De leidinggevende loopt wellicht tegen beperkingen aan ten aanzien van de eigen competenties of haar/zijn (on)mogelijkheden binnen de organisatie. Collegiale relaties lopen hierop vast...een bron van problemen en mogelijk erger.

In het vervelendste geval zijn er inmiddels problemen om op te lossen. Wij kunnen daarbij behulpzaam zijn. Op het moment dat de leidinggevende en/of medewerker (beiden) vastlopen kunnen wij van meerwaarde zijn. In enkele sessies gaan wij onafhankelijk van elkaar in onze haven het gesprek aan met werkgever of leidinggevende en de medewerker. Dat doen we het liefst in alle rust op het water in een elektrische sloep. Maar we kunnen dat ook doen tijdens een tocht op de SUP-boards of Fatmax E-bike. Onze ervaring is dat in deze totaal andere omgeving met zijn schone blauwe luchten, het water, de rietkragen en de afstand tot de dagelijkse sleur na korte tijd ruimte schept voor heldere gedachten over de toekomst, de samenwerking of het dienstverband.

Individuele trajecten gaan over vertrouwen. Is er geen vertrouwen, dan is er niets. Is er wederzijds vertrouwen dan is er een basis. Dat vinden wij belangrijk. Want, in onze aanpak zijn we eerlijk, oprecht en soms hard als het nodig is. Maar, de verbetering van het welbevinden en een prettiger functioneren van de deelnemer binnen de organisatie of privé, staat daarbij altijd centraal.

Wij denken in termen van maatwerk, zeker als het individuele begeleiding betreft. Wees welkom om eens contact met ons op te nemen. Dit geldt voor werkgevers, leidinggevenden als ook zeker individuele werknemers. Het is vanzelfsprekend dat wij uw aanvraag en communicatie dienaangaande vertrouwelijk behandelen. Een eerste contact wordt gevolgd door een intake. Als daarna van beide kanten alle ‘lampen op groen’ staan gaan we aan het werk om een traject vorm te geven.

Heeft u interesse in een van onze begeleidingsconcepten? Laat het ons dan weten.