Genieten vanuit je comfortabele sloep of zeilboot

Sloep- of zeilboot-arrangement

Vaar met een sloep of zeilboot over de Friese meren

Geniet van de waterrijke omgeving van Zuidwest Friesland vanuit je comfortabele sloep of zeilboot en combineer een dag varen met een heerlijk culinair arrangement.

Wij stellen op basis van jouw wensen en de beschikbare mogelijkheden een mooie dag samen. Denk bijvoorbeeld aan een sloep met een fluisterstille elektromotor, zodat je nog beter kunt genieten van de prachtige natuur. Of ga sportief het water op in een goed uitgeruste Valk, altijd goed voor sterke verhalen achteraf.

Je stapt af in een van de gezellige dorpen en gaat gezellig aan tafel in een vantevoren door ons gereserveerd restaurant voor een verkwikkende lunch of heerlijk diner. 

Prachtige vaarroutes

Vanuit het pittoreske en centraal in het Friese Merengebied gelegen Gaastmeer maak je de mooiste tochten naar bijvoorbeeld Heeg of Oudega. Of vaar naar Woudsend via Balk over de Luts door de Gaasterlandse bossen, en keer weer terug over De Fluessen en het Heegermeer naar ons opstappunt.

Ook een prachtige route is de tocht over de Poelen binnendoor of over de Oudegaaster Brekken naar Oudega en vanaf daar over de E-sloepenroute via Westhem naar Bolsward, IJlst, Osingahuizen en Heeg terug naar Gaastmeer. We adviseren je graag op maat en stellen samen met jou een mooi arrangement samen.

Je leert Friesland kennen op haar mooist. In alle rust met alle tijd voor elkaar.

Zeilles

Zin om een sportieve dag in een Valk op het water te beleven, maar niet meer helemaal zeker van je zeilskills? Of wil je graag op een plezierige en vertrouwde manier voor het eerst kennis maken met de zeilsport?

Huur via ons je eigen privé-instructeur in en combineer je vaararrangement met een halve of hele dag instructie. Zo raak je weer vertrouwd op de boot of werk je nog even aan het tot in de puntjes trimmen van je boot en uitvoeren van manoeuvres.

Ben je het zeilen in het geheel nog niet machtig? We brengen je graag in contact met Zeilinstituut De Bird, op een steenworp afstand van Gaastmeer aan de Idzegeasterpoel gelegen. Zij bieden regelmatig mogelijkheden voor privéles voor volwasssenen, naast hun goedbezochte zeilkampen voor de jeugd.